10 VECÍ, KTORÉ MOŽNO O LASEROVEJ EPILÁCII NEVIETE...

Laserové odstránenie chĺpkov nefunguje na blond, sivé a ryšavé vlasy. 
Je to preto, že tieto typy vlasov neobsahujú farbu, ktorá by absorbovala energiu z lasera.

ALE aj keď máte svetlé vlasy, vaše korienky môžu byť tmavé.
Laserová epilácia sa zameriava na tmavý koreň vlasového folikulu. Čiže ak máte kombináciu svetlých a tmavých chĺpkov, ktorých sa chcete zbaviť môžete využiť na svetlé korienky ešte elektrolýzu. Laserovú epiláciu a elektrolýzu je možné vykonávať súčasne.

Od akého veku sa laserová epilácia vykonáva?
Štandardne sa laserová epilácia vykonáva od 18 rokov. Dospelá osoba podpíše informovaný súhlas so zákrokom a pravdivo informovať lekára o svojom zdravotnom stave. V určitých prípadoch je možné zákrok vykonať aj skôr, ale iba so súhlasom zákonného zástupcu.

Laserová epilácia NEspôsobuje rakovinu!
Laser svieti na vlasové folikuly s vlnovou dĺžkou 755nm. Ide o neionizujúce žiarenie a vo všeobecnosti je neškodné - ako žiarenie rádiových vĺn, viditeľného svetla alebo ultrafialového osvetlenia, ktorému sme neustále vystavení. Svetlo je dostatočne silné, aby znemožnilo rast vlasových folikulov, ale príliš slabé, aby poškodilo našu DNA. V skutočnosti existujú typy laserových ošetrení, ktoré sa používajú na odstránenie prekanceróz - stav predchádzajúci vzniku malígneho nádoru.

Laserové odstránenie chĺpkov nespôsobuje neplodnosť.
Lasery používané na epiláciu sa zameriavajú na povrch pokožky a vyžarované neionizujúce žiarenie nie je dostatočne silné, aby preniklo do vnútorných orgánov. Laserové ošetrenia sa však neodporúčajú tehotným a dojčiacim ženám, ako aj pacientom s ťažkou cukrovkou a pacientom s ťažkou imunodeficienciou.

Laserové odstránenie chĺpkov je vo všeobecnosti pre pokožku bezpečné.
Treba si však vybrať zariadenie s vyškoleným personálom. Mnohé zariadenia nemajú náležite školenie na správne nastavenie zariadenia a neposkytuje konzultácie ohľadne možných komplikácií.

Laserové zariadenia na domáce použitie NIE SÚ také účinné ako lasery na lekárske účely.
Americký úrad pre potraviny a liečivá (FDA) kategorizuje domáce laserové odstraňovače chĺpkov nie ako zdravotnícke pomôcky, ale ako kozmetické pomôcky. Laserové zariadenia na domáce použitie nie sú také výkonné ako lasery na profesionálne použitie. Ku dnešnému dňu neexistujú žiadne dlhodobé štúdie o tom, ako bezpečné a účinné sú tieto lasery na domáce použitie v porovnaní s laserovým odstraňovaním chĺpkov ba klinike.

IPL a laserové odstránenie chĺpkov neprinášajú rovnaké výsledky.
Intenzívne pulzné svetlo (IPL) vydáva široké spektrum vlnových dĺžok na rozdiel od koncentrovaných lúčov používaných pri dvojplatformových laserových postupoch. Rôzne vlnové dĺžky IPL sa rozptýlia v rôznych hĺbkach, čo znamená, že na to, aby boli účinné, sú potrebné opakované ošetrenia. IPL zvyčajne vyžaduje 10 až 15 ošetrení a výsledky nie sú také trvalé ako laserové odstránenie chĺpkov.

Laserové odstránenie chĺpkov trvá 6 až 8 sedení, aby ste videli viditeľné výsledky.
Medzi jednotlivými sedeniami je potrebná doba hojenia 4 až 6 týždňov, aby sa predišlo stresu alebo podráždeniu pokožky. Iba 10% až 30% vlasov na našom tele je v každom okamihu nad povrchom. Počas hojenia začnú rásť nové folikuly, a preto sa nasledujú následné sedenia. Vo väčšine častí tela okrem tváre môžu pacienti očakávať, že výsledky budú trvalé.

Ako je to so zarastajúcimi chĺpkami?
Odstránenie ochlpenia trvá 6 až 8 sedení, v prípade folikulitídy a vrastania chĺpkov sa zvyčajne zbavíte v priebehu 2 až maximálne 3 sedení. Chĺpky ešte nie sú celkom zredukované, ale sú podstatne jemnejšie a už nezarastajú.