JE ČAS ZBAVIŤ SA CHĹPKOV NAVŽDY!

Aké možnosti odstránenia chĺpkov existujú?
- žiletkou
- voskom
- strojčekom
- IPL
- Laser
- pinzeta
- epilácia elektrickou ihlou.

Odstraňovanie chĺpkov žiletkou, voskom, strojčekom, pinzetou asi všetci poznáme, preto sa pozrieme na to aký je rozdiel medzi IPL a laserovou technológiou?

Laserová epilácia pracuje na princípe selektívnej fototermolýzy - laser produkuje svetelné žiarenie určitej vlnovej dĺžky, citlivé na farbivo vlasového chĺpku. Laserový lúč prenikne ku korienku chĺpku, kde reaguje s jeho farbivom. Zmenou svetelného žiarenia na tepelnú energiu sa korienok zahreje na extrémne vysokú teplotu a dochádza k jeho úplnému zničeniu. Aby bol výsledok, čo najúspešnejší je potrebné vlas zasiahnuť v jeho aktívnej fáze rastu, kedy obsahuje, čo najviac farbiva. Korienky v kľudovej fáze sa skôr či neskôr prebudia a začnú z nich rásť chlpy. Fáza rastu nastáva 4-6 týždňov po predchádzajúcom zákroku.

Pri oboch spôsoboch IPL svetla alebo lasera, korienok absorbuje energiu, zahreje chlp na extrémne vysokú teplotu, čím ho spáli a chĺpok už z neho nerastie.
V prípade, ak sa korienok zahreje len o trochu nižšou teplotou ako je potrebné, nenastane trvalé poškodenie korienka a efekt epilácie je iba krátkodobý. Chĺpok začne opäť rásť. K trvalému poškodeniu korienka dochádza pri svetelnom lúči s vlnovou dĺžkou 800nm. Intenzívne pulzné svetlo - IPL vyžaruje svetlo veľmi širokého spektra vlnových dĺžok, čím nedokáže odovzdať dostatočne veľkú energiu a poškodiť korienok natrvalo. Laserový lúč má konkrétnu vlnovú dĺžku nastavenú, aby bol korienok po jej pohltení úplne zničený.

LASER:
 - dlhodobý účinok
 - vyššia cena
 - potrebných menej opakovaní
 - pre všetky typy pokožky
 - len v profesionálnych salónoch

IPL:
 - krátkodobý účinok
 - nižšia cena
 - menej opakovaní
 - nevhodné pre tmavšiu pokožku
 - možné aj v domácom prostredí
IMG-1327jpg

PREČO JE TERAZ TEN SPRÁVNY ČAS ZBAVIŤ SA CHĹPKOV?

Laserové ošetrenie - epilácia sa vo všeobecnosti "nekamaráti" s UV žiarením. Preto je ideálny čas podstúpiť tento zákrok na jeseň, zimu alebo skorú jar. Ak by sme sa totiž po laserovej epilácii vystavili slnečnému žiareniu, mohli by sa na pokožke objaviť pľuzgiere, alebo dôjsť k hyperpigmentácii - zmene sfarbenia pokožky.

 U nás v salóne používame špičkový medicínsky laser americkej značky Candela. Alexandritový laser GentleLease Pro je jeden z najefektívnejších depilačných laserov na svete. Dokáže redukovať až 80% chĺpkov už po 3 zákrokoch.

GentleLaser-Female-July14-6jpg

Ako funguje laser Gentle Pro?
Laserová energia je dodávaná cez rúčku prístroja, ktorú ovláda obsluha lasera. Laser dodáva intenzívny laserový lúč, ktorý je absorbovaný vlasovým folikulom, v ktorom sa premení na teplo, ktoré ho poškodzuje, zatiaľ čo okolité tkanivo zostáva nedotknuté. Bolestivosť a tepelné poškodenie pokožky je minimalizovaná použitím chladenia. Prístroj generuje studený vzduch na vrchnú vrstvu pokožky. 

IMG-1325jpg

Ako dlho trvá ošetrenie a koľko opakovaní budete potrebovať?
Doba ošetrenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti ošetrovanej plochy. Rast chĺpkov sa zníži po každom opakovaní a počet potrebných opakovaní závisí na farbe ochlpenia, ošetrovanej oblasti tela, type a fototype pokožky.

Čo je potrebné dodržiavať pred ošetrením?
Vyhnite sa slnečnému žiareniu minimálne 2 týždne pred ošetrením. Nezosvetľujte a nevytrhávajte chĺpky a ani nepodstupujte epiláciu voskom 4 až 6 týždňov pred a po zákroku.

Pre epiláciu laserom je ideálny hrubý tmavý chlp na svetlej pokožke.

Pre zaujímavosť ženy si oholia nohy až 11 500 krát za život a na holiace potreby minú približne 10 000 Eur. Odhaduje sa, že muži podstupujú epiláciu tela takmer tak často ako ženy.

https://www.youtube.com/watch?v=jaN_cuePQc4